HomeFAQ Produkter

FAQ Produkter

Er medicinen på din medicinliste originale mærker?

Alle varer på vores produktlister er generiske.

Hvad betyder “generisk”? Har generisk medicin samme effekt, som de originale produkter?

Forskellen mellem originale lægemidler og generiske lægemidler er navn, form, farve og pris. Et generisk lægemiddel opkaldes normalt efter navnet på den aktive ingrediens, mens medicinproducenter bruger et varemærkenavn. Medicinproducenter kan imidlertid ikke få patent på et kemisk middel, hvorfor producenter af generiske lægemidler legalt kan producere de såkaldte ”generiske” produkter. Kemisk er midlerne ens, og da den aktive ingrediens er identisk, har midlerne den samme medicinske effekt. Når du køber generisk medicin, betaler du derfor mindre, men opnår samme resultat. Vi bør dog nævne, at først når du følger alle din læges instruktioner, kan du opnå den ønskede effekt.

Hvorfor er generiske lægemidler billigere?

I modsætning til generisk medicin går en stor del af omkostningerne ved at producere en original medicin til forskning, udvikling og reklame. Omkostningerne for at opnå FDA-godkendelse bare i USA er enorme. Producenter af generisk medicin skal ikke inddrive disse omkostninger og kan derfor sælge det identiske middel billigere.

Mine piller ligner ikke mærkevarepillerne, og de piller, jeg modtager, har et andet navn. Hvorfor?

Navn og udseende (form og farve) på medicin kan være og er altid patenteret og skal behandles som intellektuel ejendomsret. Derfor vil producenter af kopimedicin blive beskyldt for krænkelse af ophavsretten, hvis de bruger samme navn og form som de originale produkter. Derfor ser generiske midler anderledes ud med hensyn til for eksempel form og farve i forhold til originalproduktet.

Hvordan kan jeg være sikker på kvaliteten af de piller, I forhandler?

Høj kvalitet på de lægemidler, vi forhandler, er vores primære kvalitetsmål, blandt andet fordi høj kvalitet ofte er lig med antallet af tilfredse kunder. Derfor er vi både opmærksomme og selektive i vores valg af leverandører, og produkternes kvalitet testes grundigt, ligesom også produkternes dokumentation kontrolleres med omhu. Medicinen fremstilles i Indien på indisk statslicens på indisk FDA-godkendte virksomheder.

Hvor lang holdbarhed er der på pillerne?

Udløbsdatoen er vist på hver enkelt blisterpakning. Holdbarheden er 2 år fra fremstillingsdatoen og varierer fra parti til parti afhængigt af, hvornår produktet er fremstillet.